söndag 15 april 2007

Vecka 17

September har nu en matchvikt på ca 100-150 gram (beroende på vem man frågar), är stor som ett päron, dvs 12-14 cm (EU-standard?) och under de närmaste veckorna ska det växas som aldrig förr. September har börjat anlägga underhudsfett och har dessutom fått naglar på alla fingrar och tår.

K mår hur bra som helst, den värsta tröttheten verkar ha släppt och hon har varit vaken efter kl 22 flera dagar den här veckan, vilket är trevligt eftersom jag knappt hunnit träffa henne den senaste tiden. En lustig sak det stod om på gravid.se var att många kvinnor blir täppta vid den här tiden...och det råkade K ut för häromdagen och det har hållit i sig sen dess. Märkligt fenomen.
I övrigt har det inte hänt så mycket utseendemässigt...magen lyser fortfarande med sin frånvaro förutom det lilla "putet" som dök upp för ett par veckor sen. Ks syster M har faktiskt mer mage redan, trots att hon alltså är 6v efter oss, men det kan ju bero på att det är hennes andra och kroppen känner igen sig, det är vår teori iaf. Även om inte magen syns så värst mycket så har kläderna börjat bli för små så det har handlats lite nya byxor och diverse kläder. K är ju väldigt klädintresserad, eller ja, shoppingintresserad snarare ;-) så förslaget om att bara använda de vanliga byxorna med gummisnodd viftades snabbt undan när hon insåg hur mycket gravid/mamma-kläder det finns att få tag på.

På insidan har bubblandet intensifierats och K säger ofta att hon kan känna lite "fladder" vilket tyder på att det är September som kör sin foster-workout därinne. Har provat att lyssna men det är svårt att veta vad som är tarmar, puls och allt vad det nu kan vara som pågår därinne.

Det ryktas på gravid-sidorna om att sexlusten eventuellt kan göra come back inom kort, vilket vi i den "passiva" delen av graviditeten hurrar lite extra för, då det inte blivit mycket av på den fronten den senaste tiden.

2 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Det där med magen stämmer. Förstagångsgravida tar det lite längre tid för innan det syns, medan de som får andra barnet putar mycket snabbare. Livmodern, huden och allt har ju redan varit uttänjt en gång. Ser fram emot mitt andra barn, med Peo syntes det lite mer först i vecka 20...

/s. sa...

Håller tummarna för att den kommer snart då. Men jag vill ha mage nuuuuuu...! (på K alltså - har fullt sjå att hålla min egen borta!)