söndag 1 april 2007

Vecka 16

Var några veckor sedan jag gav rapport, men nu är det dags igen. Mina informationskällor skiljer sig ganska mycket åt vad det gäller vecka 16 och framförallt gälldande Septembers längd denna vecka, gravid.se tex säger att det rör sig om 108-116 mm, growingpeople.se skriver 14 cm och familjeliv.se skriver ca 16 cm...en aning förvirrande. Men eftersom vi är inställda på ett långt barn så gissar vi väl att det är på den övre delen av den skalan.

Om man ville, skulle man nu kunna urskilja vilket kön September har, vi ska på ett stort ultraljud om tre veckor, men har bestämt oss för att vi inte vill veta vad det ska bli för kön. Det får bli en överraskning. Jag har iofs fått för mig det blir en tjej och det tror även K, så vi får väl se. Under doptone-undersökningen konstaterades att pulsen låg på 158 och K hade tydligen läst att hög puls tyder på att det kan vara en flicka, men Ks syster M sa att hennes dotter hade 135 vid detta test så frågan är hur tillförlitligt den analysen var.

Vi fick förresten reda på att syster M också ska ha barn! Börjar snart bli svårare att hitta någon som INTE ska ha barn iår. Sex veckor efter oss är det planerad leverans så det blir ju trevlig för systrarna att vara mammalediga samtidigt. M har en dotter med sin sambo sedan tidigare men har försökt ordna ett syskon i ett par år nu, så det var ju fin tajming att det lyckades just nu!

Har väl iofs redan nämnt att magen faktiskt har börjat synas nu, och Ks garderob börjar få problem att hänga med midjemåtten. Det har inhandlats lite kläder, mest toppar dock, som ska klara mage, men byxor vet jag inte riktigt hur hon tänkt - än så länge går det ju bra med en gummisnodd runt knappen, men det lär väl skaffas lite riktiga mammakläder snart. Ett par nya bh-ar har det blivit också, så Ks nya älsklingar får lite bättre stöd och plats. Hon klär väldigt bra i sina nya tillgångar för övrigt ;-)

K mår inte så illa länge men har haft lite ont de senaste dagarna, hon säger att det känns som att det växer så det låter ju bra. September kan nu rynka på pannan, röra ögonen, svälja och har börjat kunna koordinera sina rörelser. Tydligen dröjer det ett par veckor till innan man kan börja känna sparkar men K säger att hon kan känna "bubbel", vilket skulle kunna vara resultatet av rörelserna därinne. Spännande!

Vi har även intensifierat barnvagnsefterforskningen och är nu nere på två kandidater, men det får bli ett eget inlägg.

4 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Superkul att K och syrran kan vara gravida och mammalediga tillsammans!

Äsch, K kan ha hårsnodd runt knappen ända till slutet :-) Det hade jag! Fast det var inte kanonskönt förstås.

/s. sa...

Ja, det var verkligen en glad nyhet, eftersom de har försök i ett par år nu :-)

Hehe, ska hälsa henne det...fast nått par "anpassade" byxor kan hon ju få köpa.

Anonym sa...

Hejsan!
Ser att det är visst supermånga som ska ha i spetember.
I min lilla stad är värsta babyboomen så man får väl ringa & boka ett förlossningsrum denna gången..

Men grattis säger jag

/s. sa...

Tack ska du ha Linda :-) Ja, ni verkar juh ligga ganska precis en vecka före oss...! Och ja, det verkar bli ett riktigt babyboom år i år...iaf i min bekanskapskrets. Måste vara den gyllene grisen ;-)