måndag 28 maj 2007

Föräldrakurs

Förlossningsförberedande föreläsning har vi varit på ikväll, första tillfället av tre där vi blivande föräldrar ska få lära oss lite mer om vad som skett så långt, vad som ska hända framöver och hur vi ska hantera det på bästa sätt. Vi var väl säkert 2-300 par där. Har aldrig någonsin sett så många putande magar samlade under samma tak, helt galet :-) Nästan mest förvånad att man inte stötte på nån man kände – nån gammal klasskamrat eller så, iofs träffade K en arbetskollega (samma jobb annan avdelning) så det fyllde väl den kvoten då.

Föreläsare var en kvinna vid namn Mona Göransson, som jobbat som barnmorska i närmare 30 år. Väldigt karismatisk och underhållande utan att bli plojjig ... men hon rev ner en del skrattsalvor imellanåt, hon lyckades få de närmare tre timmarna i Åsö Gymnasiums aula att passera realtivt raskt och antalet gäspningar kunde räknas på ena handens fingrar (kursen börjar 17.00 och för oss som kom direkt från jobbet och inte hann äta någon middag innan, så ÄR faktiskt ett väldigt bra betyg!).
Än så länge har det varit väldigt intressant och givande, så vi ser fram emot nästa vecka. Men då ska jag se till att packa lite matsäck – så ska nog gäspningarna minimeras också.

Inga kommentarer: