tisdag 1 maj 2007

Vecka 19 och vecka 20

Skulle skriva om vecka 20 men såg att jag hade bommat vecka 19...vilket slarv! Och eftersom vi redan är drygt halvvägs in i vecka 20 så då får det bli ett kombo-inlägg helt enkelt, är ju inga gigantiska förändringar de här veckorna ändå.

Vi är nu halvvägs till September! September har växt ytterligare nån centimeter och är nu med väldigt generella mått (beroende på var man läser, ingen verkar veta) ca 15-25 cm och väger 250-350 gram. Anatomin börjar nu bli mer proportionell så nu är det som en färdig människa, fast i miniatyr förstås. Huden har har fått så kallar lanugohår, som är små ljusa hårstrån som täcker hela kroppen fram till ca v 36, men i vissa fall finns lite fjun kvar på tex öronen även vid födseln. Lanugo i sammarbete med Vernix (ett geleliknanade lager som också bildas under den här tiden) är där för att skydda huden från fostervattnet. Om nu September är en flicka, som vi misstänker, utvecklas under denna vecka även äggstockar/vagina.

Nu börjar September kunna uppfatta ljud, så vi tog fasta på det och gick ut hårt genom att gå på konsert med Bloc Party tidigare ikväll så förhoppningsvis har det dansats en hel del därinne ikväll ;-) Bra musik, dålig lokal...tyvärr.
Vad det gäller K har det börjat hända lite saker. Den extrema tröttheten är nu så gott som bortblåst, nu är hon bara lika sömnig som vanligt på kvällarna. Och det verkar som sexlusten har börjat komma tillbaka så sakteliga...eller så tycker hon bara synd om mig – må så vara, jag klagar inte ;-)
Häromdagen tyckte både jag och K att vi kunde känna att det rörde sig därinne, men sen dess har det varit lugnt igen. Men nu börjar magen (äntligen!) sticka ut lite mer och nu är det snart inget snack om att K har ett barn i sig...än så länge har man kunnat misstänka det för en viktökning. Åh...den är så fin magen, vill bara ta och pussa på den hela tiden. K kommer bli en så vacker mor. Nu vill man bara att det ska börja röra sig därinne på allvar så man kan kommunicera med September också.

2 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Härligt att du inte är rädd för magen :-) Som många andra pappor är. K kan vara lycklig att du vill ta och pussa på den! Kul att ni redan är halvvägs, shit vad fort det går...!

/s. sa...

Ja, galet fort går det...rätt vad det är sitter man väl och kallsvettas på BB...!
Rädda för magen? Hmm...nej, nått sånt känner jag inte av...än...men det kanske blir annorlunda när den växer till sig, men jag hoppas verkligen inte det!