söndag 27 maj 2007

Att välja barnvagn / Barnvagnstest, del 3

Då var det klart. Vagnen är beställd. Efter mycket om och men och fram och tillbaka kom vi fram till att Teutonia Mistral S var den bästa vagnen för oss. Så nu har vi beställd den. I de affärer vi varit och tittat har vagnen kostat ca 5500 kr och hårdliften ca 1700-1800 kr. En hel del pengar. Så vi valde att beställda våran från tillverkningslandet, dvs Tyskland, istället och sparade på så sätt drygt 1700 kr mot att handla här i stan. Tråkigt men sant, vi hade ju hellre stött de lokala handlarna men en så stor prisskillnad går faktiskt inte att motivera, så förmögna är vi helt enkelt inte. Så man kan säga att vi fick hårdliften på köpet genom att handla där istället för här.

Valet av butik i Tyskland föll på MyPram.com som vi läst flera positiva kommentarer runt om på forumen plus att T & S beställde sin vagn därifrån och de var nöjda även om Posten slarvade till det lite med kollinumren så den var "försvunnen" ett par dagar... Så nu väntar 9 veckors väntan innan vagnen ska dyka upp. Tar alltså lika lång tid som att beställa en fabriksny Audi (så när som på en vecka), man tycker kanske en barnvagn borde gå snabbare att skruva ihop...?!

Vi bestämde oss till slut för att gå ifrån vår ursprungliga tanke om en svart vagn – det säkra valet, och valde istället en något djärvare färgsättning med själva sittdelen i limegrönt, men liften i svart för att det inte skulle bli helt bananas. Finns alldeles för många tråkiga svarta vagnar på stan, så vi bidrar med lite färg i stadsbilden :-) Plus att det bli enklare att hitta vagnen när vi är ute och rullar bland stadens alla lattemorsor.


Så modellen blir alltså barnvagnen till vänster (Mistral S), men färgen samma som vagnen till höger (Spirit S3).

Jahapp ... då var det bara att vänta då.

2 kommentarer:

Papa sa...

Varför valde ni Mistral till slut då? Vi stod inför samma val som ni.Men tog en Spirit. Ett par kilo lättare. Och köpte från Sverige. Så att vi fick huvudskydd.

Lite smått å gott sa...

Vi håller på att kolla för fulla muggar på vagnar. Är beräknad i nov. Har varit förtjust i Teutonias vagnar hela tiden, med liggkorg, första Fun sedan Mistral S. Men jag har fått höra fler och fler som har haft problem på vintern. Snö och modd fastnar på de små hjulen, mellan skärmarna som sitter där... JObbigt! Nu vet vi inte vad vi ska välja, kollar lite på 3-hjulingar...som inte har en skärm på... Tycker fyrhjulingar inte är smidiga att köra...