onsdag 2 maj 2007

Att välja barnvagn / Barnvagnstest, del 2

Under valborgshelgen gjorde vi ett återbesök på Babyland för att fortsätta vår utvärdering av våra barnvagnsfinalister, denna gång var det det inte helt oviktiga bil-testet som stod på agendan; Får vagnen plats i bilen.

Så vi lånade med modellen som kommit att bli favoriten i våra diskussioner de senaste dagarna, Teutonia Mistral S, tillsammans med sittdelen och en mjuklift (hårdliftarna var slut) och begav oss ut på parkeringen. Det är ju rätt lätt att fälla ihop vagnen bara som den är, men vi insåg rätt snabbt att vi skulle bli tvungna att separera sittdelen från vagnen för att det skulle finnas en chans att den skulle få plats. Men när vi gjort detta gick det utan större problem att få in vagnen där bak i bilen, men när sedan sittdelen och liften också kommit plats var det inte många kubikdecimeter kvar. Men det viktiga var ju ATT det gick, man kommer ju ganska snart att kunna köpa en mindre sulky/paraply-sittvagn att ha med sig när man ska iväg på mindre turer. Så tills dess blir det till att ha packningen i baksätet då verkar det som...

Vår andra finalist Teutonia Spirit S3 är, när den är ihopfälld, ett par centimeter längre är Mistral S, så frågan är om det funkar att få in den utan att fälla baksätet. Den S3:a de hade på Babyland var inte helt i form så vi testade inte med den, men S & T får ju sin vilken dag som helst så då kan vi testa med den.

Konklusion biltestet:
Vi har inte bestämt oss till 100% än, men det lutar allt mer åt att det blir Teutonia Mistral S som kommer gå vinnande ur det här barnvagnsracet. Det verkar även som vi börjar närma oss varandra vad det gäller färgval också, just nu är det svart sittdel med vita sömmar/detaljer och till det en limegrön hårdlift...men sista ordet är inte sagt.

Inga kommentarer: