torsdag 1 februari 2007

Mama mia!

Ja, när jag skrev barnmorskan häromdagen, menade jag såklart MVC (mödravårdscentralen - säg det fyra gånger i rad efter ett par tequlia). Där var vi idag iaf, närmare bestämt hos Mama Mia för ett så kallat informationsmöte. Där vi fick lära oss om blommor och bin. Närrå.

En av deras barnmorskor (barn, mor, skor) höll en liten genomgång med oss och typ åtta andra par / gravida kvinnor om vad som kommer att hända, vad som kan hända, vad Mama Mia kan hjälpa till med osv. Var väl inte så mycket vi inte redan visste, men det var intressant att få veta lite mer om NUPP-test och lite annat rörande hela förfarande kring graviditeten. Vi blev även tilldelad en barnmorska som vi kommer att träffa framöver och som kommer ha hand om oss fram till det är dags för leverans.

K har varit lite orolig under dagen och kvällen, för nu känner hon sig inte lika illamående längre...paradoxalt nog eftersom hon inte gjort annat än klagat över det de senaste dagarna. Men förhoppningsvis är det åksjuke/akupressurarmbanden och Postafen'et som börjar göra sitt jobb i hennes kropp. Men lite orolig är det klart man blir.

Sidospår: "Köp din Hästens innan prishöjningen" Jävligt charmigt att hota sina kunder tycker jag. :-| Men med tanke på att man hotar butiksägare som vill ta in andra sängtillverkare i de butikerna man finns representerade i så blir man väl inte så överraskad. Hot verkar vara deras grej.

Berättade om graviditeten för min bäste vän T igår, han var den förste jag berättade det för. K har redan berättat för sina föräldrar även om jag tyckte det var lite för tidigt, en av hennes vänner har också fått reda på det. T blev överlycklig, och som han själv sa, det är nästan lättare att bli glad för någon annans skull i en sån situation - speciellt när det är såpass tidigt, för själv har man inte riktigt greppat att det här är på riktigt... till saken hör att han och flickvännen också ska ha barn om ett par månader. Pulka-race anyone?

Inga kommentarer: